Család típusok

Az alkoholista és szenvedélybeteg családokon kívül még legalább 5 olyan diszfunkcionális család típus létezik, amelyekből "felnőtt gyermekekként" kerülhetünk ki.

A "katonai" típus közé tartozó otthonok rendkívül ridegek; kemény - gyakran szadista - büntetések és merev titkolózás jellemzi őket. Ezen otthonok némelyike a gyermekeket bántalmazásnak vagy a bűnözés más formáinak teszi ki.

A "nemi visszaélés"-sel terhelt otthonokban titkolt szexuális visszaélések voltak vagy vannak jelen beleértve a vérfertőzést, a nem megfelelő érintéseket és a szülők nem megfelelő öltözködését.

A "tökéletességet hajszoló" otthonokban a megszégyenítés légköre uralkodik, gyakran túl magasak az elvárások és a dicséretek jellemzően teljesítményhez vannak kötve.

Az ACA egy 12 Lépést és 12 Hagyományt követő program. Találkozóinkat tiszteletteljes és biztonságos környezetben tartjuk, ahol megosztjuk egymással hasonló élményeinket. Azáltal, hogy rendszeresen részt veszünk ezeken a gyűléseken és megosztunk az életünkről, fokozatosan megváltoztatjuk a gondolkodásunkat és a viselkedésünket. Az ACA programon dolgozva megtanulunk másképpen élni.