Megoldás

A megoldás: változzunk önmagunk szerető szülőjévé.

Ahogy az ACA biztonságos hellyé válik számodra, lehetőséged nyílik arra, hogy kifejezésre juttasd a sérüléseket és félelmeket, amiket eddig belül tartottál, és megszabadulj a múltból hozott szégyentől és önvádtól. Olyan felnőtté válsz, akit már nem tartanak rabságban a gyermekkori reakciók. Meggyógyítod a Belső Gyermeket, megtanulod mindentől függetlenül szeretni és elfogadni magadat.

A gyógyulás akkor kezdődik, amikor kimerészkedünk az elszigeteltségből. Az érzések és az eltemetett emlékek visszatérnek. Fokozatosan átélve a visszafojtott gyászt, lassan magunk mögött hagyjuk a múltat. Megtanuljuk újranevelni magunkat, gyengédséggel, humorral, szeretettel és tisztelettel.

Ez a folyamat teszi lehetővé, hogy biológiai szüleinket létezésünk eszközeinek tekinthessük. Tényleges szülőnk egy Felsőbb Erő, akit néhányunk Istennek szólít. Mindamellett, hogy alkoholista vagy más módon rendellenesen „működő” szüleink voltak, a Felsőbb Erőnktől megkapjuk a Felépülés Tizenkét Lépését.

A következő tevékenységek gyógyítanak bennünket: a lépések gyakorlása; a gyűléseken való részvétel; a telefon használata. Megosztjuk egymással tapasztalatainkat, erőnket és reményünket. Megtanuljuk, csak a mai napra, átalakítani a sérült gondolkodásunkat. Ha mai cselekedeteinkért többé nem a szüleinket tesszük felelőssé, akkor lehetőségünk nyílik életrevaló, megbízható döntéseket hozni és reagálókból kezdeményezőkké válunk. Szenvedőkből gyógyítókká, segítőkké fejlődünk. A teljesség olyan fokú érzésére ébredünk rá, amelyről azt sem tudtuk, hogy lehetséges.

Ha rendszeresen jársz ezekre a gyűlésekre, annak fogod látni a családi alkoholizmust és rendellenességeket, ami valójában: betegségnek, amely megfertőzte gyermekkorodat és felnőtt éveidben is hatással van rád. Megtanulod figyelmedet itt és most önmagadra összpontosítani. Felelősséget tudsz vállalni saját életedért, és képes leszel gondoskodni önmagadról.

Nem leszel egyedül. Körültekintve látsz majd magad körül olyanokat, akik ismerik, amit érzel. Bármi történjék is, mi szeretünk és bátorítunk téged. Kérjük, fogadj el bennünket, ahogy mi is elfogadunk téged.

Ez egy spirituális program, amely szeretetben fogant tettekre épül. Biztosak vagyunk benne, hogy ahogyan a szeretet nő benned, szép változásokat fogsz tapasztalni a kapcsolataidban, különösen a Felsőbb Erőddel, önmagaddal és szüleiddel való viszonyodban.

Frissítve: 2005.11.18.

Forrás: The Solution (ACA CAL)