Tizenkét Hagyomány

1. Közös boldogulásunk mindennél előbbre való, egyéni felépülésünk az ACA egységétől függ.

2. Csoportjaink számára csak egy abszolút tekintély létezik – a szerető Isten, amiként Ő megnyilatkozhat Csoportjaink lelkiismeretén keresztül. Megbízott vezetőink szolgálnak bennünket, nem uralkodnak rajtunk.

3. Az ACA tagságnak egyetlen feltétele a vágy, felépülni az alkoholisták és egyéb rendellenesen működő családok hatása alatti növekedés következményeitől.

4. Legyen minden Csoport önálló, kivéve azokat az ügyeket, amelyek más Csoportokat vagy az ACA egészét érintik. Mi együttműködünk minden más 12 lépéses programmal.

5. Csoportjaink elsődleges célja, hogy eljuttassa üzenetünket a még szenvedő felnőtt gyermekekhez.

6. Egy ACA Csoport soha nem támogathat, finanszírozhat semmilyen kapcsolódó intézményt vagy külső vállalkozást, és nem engedheti az ACA nevet ilyenek használatára – nehogy pénz, vagyon és presztízs eltérítsen bennünket elsődleges célunktól.

7. Minden ACA Csoport legyen önfenntartó, hárítsa el a külső adakozásokat.

8. Az ACA maradjon mindig nem hivatásos, bár szolgálati központjaink alkalmazhatnak szakdolgozókat.

9. Az ACA mint olyan, soha ne szerveződjék, bár alakíthatunk szolgálati választmányokat vagy bizottságokat. Ezek közvetlenül felelnek azoknak, akiket szolgálnak.

10. Az ACA nem formál véleményt kívülálló ügyekben, ezért az ACA név sohasem vonható be nyilvános vitába.

11. A nagy nyilvánossággal való kapcsolatunk nem a hírverésen, hanem a vonzerőn alapul. Személyes névtelenségünket a sajtó, a rádió és a film szintjén egyaránt meg kell őriznünk.

12. Minden hagyományunk szellemi alapja a névtelenség, amely folytonosan emlékeztet bennünket arra, hogy az elvek előbbre valók, mint egyes személyek.

Frissítve: 2005.11.18.

Forrás: The Traditions (ACA CAL)